Det er ikke alle spillsider på internett som har lov til å markedsføre seg i norske medier lenger. Lotteri- og stiftelsestilsynet har bedt flere spillnettsteder om å stoppe med å tilby eller markedsføre sine spill i Norge direkte eller gjennom Folkeandelen.

Sikring av et ansvarlig og kontrollert lotteri- og pengespillmarked i Norge

Laptop med spilleautomatLotteritilsynet har bedt f.eks. spilleautomater.com om å stoppe sin markedsføring og formidling av spill i Norge. De ble også bedt om å stoppe ulovlig markedsføring i 2014 og 2015. I Norge er det kun Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har løyve til å tilby pengespill til den norske befolkningen. Selskapet PlayCherry, som eier spilleautomater.com, har svart Lotteritilsynet ved at det vil slutte å henvende seg direkte mot norske foreninger om å delta i Folkeandelen. Tidligere har publikum blitt informert gjennom Folkeandelen om at de kan «hente inntekter fra selskapets nettspill», noe som også Lotteritilsynet har bedt dem om å stoppe med. 

Futsalforbundet har vært og er fortsatt sterkt involvert i saken. Tidligere kunne du se dem markedsføre spilleautomater.com på sine nettsider, og nå markedsfører de også gjennom Folkeandelen. Dette er fortsatt et emne som Lotteritilsynet jobber med for å «sikre et ansvarlig og kontrollert lotteri- og pengespillmarked» i Norge, da saken ikke er avsluttet i skrivende stund.

I enerettsmodellen er det kun Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har lov til å tilby det norske publikummet pengespill på nett. Lotteri- og stiftelsestilsynet advarer spillere og frivillige lag og organisasjoner mot å samarbeide med Folkeandelen, som bidrar til ulovlig markedsføring og formidling av pengespill i Norge. Norges enerettsmodell er ikke åpen for å tilby pengespill på nett. Sammenlignet med Danmark er den norske stat ikke åpen for å endre spillepolitikk. I Danmark har de åpnet opp for åpen markedsføring sammenlignet med Norge, hvor markedsføring av pengespill på nett eller i post er ulovlig.